Tel - 076-5322655 Mail - info@electrocalorique.nl

Kennisoverdracht door ervaring, Lunch en Learn 19-1-2017

geschreven door: Admin | 31st januari

Delen is vermenigvuldigen, veel gezegd, waarschijnlijk ook veel uitgevoerd, maar soms missen we toch nog wat expliciete informatie die essentieel is voor het welslagen van een plan in de nabije maar ook in de verre toekomst. Door een kennisbank te vullen met ervaringen willen we graag met iedereen "delen". we delen de informatiestroom op in 4 hoofdgebieden. De eerste sessie met 11 deelnemers heeft als doel deze 4 deelgebieden "vluchtig" aan te raken.

img_2338img_2339

Het 1e onderwerp wordt toegelicht door Joost Barendrecht (BOnDS!: www.bonds.co.nl)

Eigenaar of gebruiker, een aanzet om een circulair model te omarmen, voor ons bedrijf geldt dat we het zo veel mogelijk toepassen

circulair-model

In vogelvlucht wordt toegelicht wat de stappen zijn om naar zo duurzaam mogelijke oplossingen te komen. Hergebruik van grondstoffen, zo mogelijk zonder degeneratie is de toekomst.

Het 2e onderwerp wordt toegelicht door Piet Mulder (Leids Universitair Medisch Centrum) en handelt over hoe om te gaan met  patiënten op de oncologische afdeling  in het ziekenhuis. Er is een proef opgezet met een regenereersysteem waarbij de patiënten binnen 15 minuten de gerechten geserveerd krijgen die ze op dat moment wensen. Zo kort mogelijk op het bestelmoment. De gerechten, veelal verrijkt, worden allemaal bereid in het ziekenhuis met natuurlijke grondstoffen/ingrediënten.

Een aangename aanvulling bij deze inleiding is de aanvulling van Eric van Reenen, betrokken bij en stakeholder van "New chefs in healthcare". Een initiatief van Gastro-engineerings chefs dat via een andere weg zorgbehoevenden helpt en die de integrale kosten van de langdurige zorg kunnen helpen terugdringen. Hun motto": Het is tijd voor actie en de oeverloze discussies hierover om te zetten in de praktijk.

Het 3e onderwerp wordt toegelicht door Ronald Spijker (www.gewoonlekkerthuis.nl) en gaat over echt integraal rekenen. Welke kosten horen waar. Hoe goed is je informatiesysteem. Hoe beprijs je het onbetaalbare. Welbevinden, welke prijs heeft dat. Hoe stel je de prijs vast van goede voeding en ondersteuning in het herstelproces. Pre-operatieve e post-operatieve acties kunnen ligduur en bedbezetting beïnvloeden maar hoe kwantificeer je dat.

Het 4e onderwerp gaat over presentatie. Wegens tijdgebrek schuiven we dit door naar de volgende Lunch en Learn bijeenkomst

 

 

 

 

  • Share:
Top